Gezond

Puur kan niet slecht zijn!

Als we goed eten, voelen we ons goed. En dat geldt ook voor onze honden.

Meer energie

Zelf merken we dat we veel meer energie hebben wanneer we, in plaats van een vette snack, een zelfgemaakte soep of koud geperst sap als lunch gebruiken. Hetzelfde is waar voor onze honden : wanneer ze minimaal bewerkt, puur voedsel in een evenwichtige samenstelling eten voelen ze zich fitter en hebben ze meer gezonde energie.

Een gezond lichaamsgewicht.

Net als mensen, kunnen honden, wanneer ze te veel geraffineerde koolhydraten, zout of chemische bewerkte ingrediënten nuttigen een ongezond lichaamsgewicht ontwikkelen. Zuivere eiwitten en koolhydraten en gezonde vetten in onze recepten zorgen al snel voor een verbetering van het lichaamsgewicht van de hond. De ervaring met deze voeding leert dat meer dan de helft van de honden met gewichtsproblemen verbeterde na het overschakelen op gedehydrateerd vers voedsel.

Een gezonde huid en een glanzende vacht.

Een gezonde huid en een glanzende vacht duiden op een goede innerlijke conditie van de hond. Omdat voeding een belangrijke pijler is voor het verkrijgen van een goede algemene conditie kan een verandering van dieet dikwijls een oplossing zijn in geval van jeuk, een glansloze vacht of een geïrriteerde huid. Ervaring met gedehydrateerde voeding leert dat een groot deel van de huid- en vachtproblemen verbeteren bij een overschakeling naar gezonde gerechten.

Een betere spijsvertering.

Maag- en darmproblemen zijn frustrerend voor de hond : eetlustproblemen, maagpijn, constipatie, diarree of een onwelriekende adem kunnen tekenen zijn dat er iets niet in orde is met de voeding. Een gezonde evenwichtige maaltijd, met veel antioxidanten en voedingsvezels, en een strikte afwezigheid van goedkope vulstoffen en moeilijk te verteren smaak- of bewaarstoffen, kan helpen om de spijsvertering weer op het goede pad te krijgen. Veel problemen met de spijsvertering van honden verbeterden of werden opgelost wanneer hun eigenaars kozen voor gedehydrateerde gezonde gerechten in plaats van ouderwetse brokjes en blikjes.

“Natuurlijke voeding als geneesmiddel”