Kooktips

Handige kooktips !

Tip 1

Maak de maaltijd klaar onder de afzuigkap van je keuken of in open lucht. Koemaag (pens, tripe) is sinds mensenheugenis een delicatesse voor honden: ze vinden de geur ervan heerlijk ! Voor ons is die geur echter eerder onaangenaam. Maak de maaltijden daarom bij voorkeur klaar onder de afzuigkap en laat ze ook daar afkoelen.

Tip 2

Maak geen te grote porties klaar! Onze maaltijden geven aan je hond een snel en langdurig verzadigingsgevoel. Geef dus eerder kleine porties. Indien je hond niet alles in 1 keer opeet, maak dan de volgende keer een kleinere portie.

Tip 3

Heb je nog restjes van je eigen warme of koude maaltijd (tomaat, boontjes, vleesrestjes enz.) ? Meng die dan, na enkele minuten afkoeling, onder de maaltijd voor je hond: zo wordt deze nog gevarieerder en nog gezonder en worden op de koop toe de restjes uit je eigen keuken optimaal gebruikt !

Tip 4

Los eens een blokje vlees- of groentebouillon op in het hete water. Dan tover je de gerechten van De Hondenkeuken om tot een echte feestmaaltijd voor je hond !

Tip 5

Voeg na het afkoelen een scheut olijf- of zonnebloemolie toe en roer die onder de maaltijd. Dan wordt deze nog gezonder !